Hangtechnika bérlés

Miért érdemes bérelni?

Hangtechnikára rengeteg pénzt el lehet költeni, azonban érdemes átgondolni, hogy megéri-e befektetni százezreket, esetleg milliókat. Aki nem használja rendszeresen, annak azt gondolom, hogy nem.

„Veszek 2 db hangfalat, aztán elég az!” – szokták mondani. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. A 2 db hangfal még oké, van, ahova elég, de..! Két hangfalhoz kell 2 db állvány is, valamint kell ugyebár egy keverő is, ami szolgáltatja a hangfalak (aktív hangfal esetén) vagy az erősítő (passzív hangfal esetén – mert hát passzív hangfalhoz az is kell) és a hangforrás(ok) közötti jelet. Kellenek továbbá tápkábelek is („230-as hosszabbító, elosztó”). Ha valaki énekel, akkor nem árt, ha van mindehhez egy mikrofonja is, amihez szintén szükség van állványra és jelkábelre. Ezek csak a legalapvetőbb eszközök és máris több-százezer Ft-nál járunk, még akkor is, ha csak „olcsót” (=gyengébb minőségűt) veszünk. Persze azért jó lenne valamibe belerakni a kiegészítőket, hogy ne kézben vagy reklámszatyorban kelljen cipelni A-ból B-be. Egy használható tárolódoboz vagy táska sem két fillér. Ha megvan minden, akkor ezeket a cuccokat még el is kell vinni valamivel. Nem biztos, hogy befér egy autóba, vagy ha befér, akkor az utasok nem biztos, hogy beférnek. Bérlés során a kiszállítást, valamint összeszerelést is biztosítom, amennyiben szükséges.

Zenekarban is énekelek, így tudom, hogy nem egyszerű a kezdő zenekarok dolga a hangtechnika tekintetében. Ezért döntöttem úgy, hogy bérlésre is lehetőséget biztosítok.

Ezt a megoldást főként kezdő zenészeknek ajánlanám, akiknek nincs rendszeres (legalább heti 1) felkérésük, illetve kezdő zenekaroknak, akár egy bemutatkozó koncert lebonyolítására.
Rajtuk kívül jó megoldás lehet DJ-knek is, valamit bárkinek, akinek fontos a minőség és csak alkalmanként van szüksége hangtechnikára.